Moegestreden Mollema: 'Lang op kop rammen is ook wel eens lekker'

Moegestreden Mollema: 'Lang op kop rammen is ook wel eens lekker'

Trevor Wagener • 20:02, 19-07-2017 / Laatste Update: 15:26, 12-12-2023

Bauke Mollema kende een goede 17e etappe waarin hij volop aanviel en een tijd lang op kop reed. Uiteindelijk kon de renner van Trek-Segafredo, die zondag nog de 15e etappe op zijn naam schreef, niet meedoen voor de ritzege.

Het begin verliep perfect voor zijn ploeg. "We zaten met 3 man in de ontsnapping, wat op zich ideaal is", zei Mollema voor de camera's van de NOS. Ik voelde me bij de start ook goed."

Thanks for great attack cycling today. Nice to see a fantastic teamwork with M. Gogl, J. Pantano, B. Mollema and A. Contador.

— Dirk Kirsten (@1976_DK) 19 juli 2017

Afgehaakte Alberto

Mollema hoopte zijn kopman Alberto Contador genoeg te hebben geholpen, maar de Spanjaard kende niet zijn beste dag. "Wij hebben echt volle bak gereden. Ik denk dat ie op de 2e col net iets tekort kwam. Hij wilde oversteken, bij ons komen. Het hangt er dan om met hoeveel man je weg bent om dat te laten slagen."

Rolling op kop

De Groninger reed in de 17e etappe zo hard voorop dat de klassementsrenners hem nauwelijks bijhielden. "Ik was blij dat we op een goed tempo door konden rijden. Op kop rammen is ook wel eens lekker!"