Mollema gaat vol voor top-5 in de Tour: 'Ik ben er gerust op'
i

ANP

Mollema gaat vol voor top-5 in de Tour: 'Ik ben er gerust op'

Martijn Baars • 17:38, 06-07-2018 / Laatste Update: 14:56, 07-01-2024

De kriebels die hij als Tourdebutant ervoer zijn er voor zijn 8e Ronde van Frankrijk natuurlijk niet meer, maar Bauke Mollema blijft het belangrijkste ‘monument’ onder de etappekoersen speciaal vinden. 

"Ik geniet elke keer weer van het hele proces van voorbereiden, van toeleven naar zo’n grote ronde, in de wetenschap dat ik zo meteen 3 weken aan een stuk de focus moet vasthouden’’, zei de Groningse Monegask vrijdag op een laatste persbijeenkomst van zijn team Trek-Segafredo. "Het echte Tourgevoel is er nu, hoor.''

Sneeuw

Mollema (31) denkt te weten dat hij er goed voorstaat. "Ik heb in de aanloop alles kunnen doen wat ik wilde doen om klaar te zijn. Alleen de geplande verkenningen van een paar etappes zijn de mist ingegaan vanwege sneeuwval in de bergen. Dat is waarschijnlijk het enige dat ik bij nader inzien wat anders had moeten plannen. Op de dagen dat ik wilde gaan, was het steeds slecht weer. Dat maakte het niet aantrekkelijk om een paar uur heen en een paar uur terug in de auto te zitten, terwijl ik bij me in de omgeving goede trainingen kon afwerken. Heel erg is het ook weer niet dat ik de etappes niet heb gezien. Met de ervaring die ik inmiddels heb, zal ik dat gemis prima kunnen opvangen’’, aldus de noorderling, die 3 keer in zijn loopbaan al bij de beste 10 renners in de Tour finishte. Zijn beste resultaat dateert uit 2013, toen hij als 6e in Parijs aankwam.

Top-5

"Dat zou ik graag verbeteren. Ik rijd het hele seizoen al vrij goed. Dat tonen de gemeten waarden ook voortdurend aan. Wat echter ontbreekt, is een uitschieter. Laat die dan maar deze Tour komen. Ik ben er wel gerust op."