Saaiste Tour-etappe in jaren: na 183 kilometer keuvelen is de massasprint het enige hoogtepunt
i

AFP

Saaiste Tour-etappe in jaren: na 183 kilometer keuvelen is de massasprint het enige hoogtepunt

Martijn Baars • 19:41, 02-09-2020 / Laatste Update: 16:04, 08-01-2024

Net ook wakker geschrokken van de sprint in de Tour? Wij ook! Woensdag kregen de Tour de France-volgers de saaiste etappe in jaren voorgeschoteld. Zelfs de commentatoren en analisten wisten niet wat ze zagen. Na 183 kilometer 'koersen' was de massasprint het enige hoogtepunt van de hele dag. Die werd gewonnen door Wout van Aert van Jumbo-Visma. Hij bleef de Nederlander Cees Bol net voor.

Er was de hele dag niet eens een kopgroep. Meestal kun je er bij de Tour wel vanuit gaan dat er minimaal 3 Franse renners vooruit zitten, die dan maximaal 5 minuten voorsprong krijgen en bijgehaald worden op 10 kilometer van de streep. Maar toen zelfs dát niet gebeurde, werd het de saaiste etappe in jaren. De commentatoren bij de NOS wezen zelfs terug naar de jaren 80, toen dit soort 'wandeletappes' veel regelmatiger voorkwamen.

Champagne

In het klassement gebeurde er niks, dus mocht eigenlijk alleen Van Aert juichen en zal de champagne bij het avondeten bij de Nederlandse ploeg nog lekker smaken.

Wout Poels de rode rugnummers

Weet je wie de rode rugnummers kreeg voor donderdag? Wout Poels... De Nederlandse renner van Bahrain-McLaren werd op 10 kilometer van de streep verkozen tot 'meest strijdlustige renner van de dag'. Hij bungelde met zijn blessures aan de achterkant van het peloton.