STEM! Wie heeft zondag de gele trui om zijn schouders? (poll)
i

ANP

STEM! Wie heeft zondag de gele trui om zijn schouders? (poll)

Brian Vesseur • 23:58, 24-07-2018 / Laatste Update: 17:21, 08-01-2024

Niet Chris Froome, maar Sky-teamgenoot Geraint Thomas heeft het geel om de schouders in de Tour de France. Tom Dumoulin is - net als in de Giro d'Italia - weer op dreef en staat 3e. Ondertussen staan er ook nog 2 jongens van LottoNL-Jumbo in de top 10: Primoz Roglic en Steven Kruijswijk. Er staan nog een paar etappes op het programma. Wie staat er zondag op de Champs-Élysées met de gele trui?

Woensdag 25 juli

Boem. Een nieuw concept in de Tour. Er komt een loodzware klim, maar de etappe is wel slechts 65 kilometer. De top 20 start in een soort Formule 1-opstelling. De route loopt van Bagnères-de-Luchon tot Col du Portet.

Donderdag 26 juli

Een vlakke etappe van 171 kilometer. Iets meer kans voor de (overgebleven) sprinters om een etappe te pakken. Iets minder kans voor de klassementsrenners om tijd te pakken. De etappe begint in Trie-sur-Baïse en we eindigen in Pau.

Vrijdag 27 & zaterdag 28 juli

Op vrijdag is er een rit van 200,5 kilometer van Lourdes naar Laruns. Door de bergen. Dat is lekker, want dan moet er gekkenhuis ontstaan. Op zaterdag is er namelijk een tijdrit, waar Dumoulin altijd heel sterk is. Dus moeten de koplopers tijd winnen op Dumoulin, of de Nederlander moet juist wat extra tijd winnen.

Zaterdag is dus die tijdrit, die 31 kilometer lang is. Dumoulin en de rest beginnen in Saint-Pée-sur-Nivelle en beuken zo snel mogelijk naar Espelette. Dat is ook meteen de laatste 'echte' etappe.

Zondag 29 juli

Op zondag rijden de renners allemaal wat rondjes om de Champs-Élysées. Dat is vooral een feestje. Er worden geen pogingen meer gedaan om de gele trui te veroveren.

Dus: wat denk jij? Gaat Dumoulin knallen in de laatste (tijd)rit? Of wordt de Tour in de etappes daarvoor al beslist? En wie wordt het dan? Een van de 2 Sky-renners? Stemmen kan hieronder!

De favorieten hielden vandaag hun kruit droog. En dus verandert er niets in de toptien. #TDF2018 pic.twitter.com/MfV4ymJcLz

— NOS Wielrennen (@NOSwielrennen) July 24, 2018

[poll id="1081"]