'Sunweb nieuwe grote sponsor bij Giant, Alpecin stopt'

'Sunweb nieuwe grote sponsor bij Giant, Alpecin stopt'

admin • 09:11, 06-07-2016 / Laatste Update: 18:33, 08-01-2024

Het heeft er alle schijn van dat Sunweb de nieuwe sponsor is die Giant-Alpecin op de eerste rustdag van deze Tour de France zal presenteren. De Nederlandse reisorganisatie, onderdeel van de Sundio Group, staat sinds vorig seizoen al als co-sponsor op het shirt van de ploeg van manager Iwan Spekenbrink en lijkt nu nog meer te gaan doen voor het team van onder andere Tom Dumoulin.

Eerder sponsorde Sunweb De Graafschap en NAC al bij het voetbal. In het wielrennen is de reisorganisatie ook al goed bekend. Sunweb sponsorde 9 jaar de Belgische veldrijders van Sunweb-Napoleon Games. Daar stopte het bedrijf eerder dit jaar alleen mee, omdat het een betere sponsorpositie wil in het 'grote' wielrennen.

Voorbereiding voor bekendmakem 

Teammanager Iwan Spekenbrink en Sundio-topman Joost Romeijn zijn nog een beetje vaag over de presentatie van Sunweb, maar op de achtergrond lijken de eerste voorbereidingen voor de sponsorverandering al getroffen. Zo is er al een domeinnaam (teamsunwebgiant.com) en Twitter-account (SunwebGiant) gemaakt.

Vertrek Alpecin

De presentatie van Sunweb, dat eind 2014 een 2-jarig contract tekende met de intentie om ook na 2016 met de wielerploeg door te gaan, zou ook het mogelijk vertrek van Alpecin verklaren. De Duitse shampoofabrikant voelt zich zonder Marcel Kittel en het aanstaande vertrek van John Degenkolb minder blij bij het wielrenteam.