'Ajax wil Babel een half jaar huren'
i

ANP

'Ajax wil Babel een half jaar huren'

admin • 13:35, 07-01-2020 / Laatste Update: 23:40, 07-01-2024

Ajax is inderdaad in de race om Ryan Babel vast te leggen. De 33-jarige aanvaller zou door de Amsterdammers graag een half jaar gehuurd worden van Galatasaray. Dat bevestigt Babels zaakwaarnemer aan zowel het AD als De Telegraaf.

Eerder op de dag kwam al het nieuws naar buiten dat Ajax interesse had in de diensten van de Oranje-international, maar dat ook onder meer Newcastle United achter hem aanzit. Ajax wil Babel graag hebben, omdat ze bang zijn op blessures.

Blessures 

Dit seizoen raakten Quincy Promes, David Neres en Zakaria Labyad allemaal in eenzelfde periode geblesseerd. De spoeling werd daardoor voorin erg dun. Noa Lang begon nog lekker, maar viel ook terug. Met Babel zou Ajax weer wat ruimer in zijn aanvallers zitten.

Babel zou het allemaal zelf wel zien zitten, maar de vraag is of Galatasaray mee wil werken. Er gaan geruchten dat het niet zo botert tussen Babel en de club, maar of dat ook echt waar is... Volgens De Telegraaf willen Turken in ieder geval een flinke vergoeding zien voor de speler die nog tot 2022 vastligt.

3e rentree

Het zou de 2e terugkeer betekenen voor Babel. Hij speelde tussen 2004 en 2007 al voor Ajax, nadat hij de jeugdopleiding had doorlopen. Hij vertrok naar Liverpool, speelde daarna voor nog wat andere clubs, toen hij in 2013 nog een jaartje terugkwam onder trainer Frank de Boer.