Allardyce wil Defoe offeren om spelers te halen

Allardyce wil Defoe offeren om spelers te halen

admin • 21:30, 20-11-2015 / Laatste Update: 17:40, 12-12-2023

Sam Allardyce wil in januari bij het tussentijds openen van de transfermarkt een flinke slag slaan. Om Sunderland van de nodige versterkingen te kunnen voorzien heeft hij alleen wel geld nodig en dat moet onder meer gaan komen van de verkoop van sterspeler Jermain Defoe, meldt Daily Mail.

21 miljoen

Allardyce, die onlangs het stokje van Dick Advocaat overnam bij de Black Cats, heeft van het bestuur al te horen gekregen dat hij in de winter zo'n 21 miljoen euro uit de clubkas mag trekken voor transfers. Maar omdat de oefenmeester daar naar eigen zeggen niet genoeg aan heeft, wil hij nu zijn 33-jarige vedette slachtofferen.

Austin

Met de verkoop van Defoe en de financiële bijdrage van het bestuur hoopt Allardyce in ieder te geval te kunnen shoppen bij Queens Park Rangers. Bij QPR wil hij aanvaller Charlie Austin wegkapen. Een andere speler die hoog op het lijstje staat is Kevin Nolan, maar voor hem hoeft Allardyce niet heel diep in de buidel te tasten. Nolan is momenteel transfervrij.

Hoeveel Allardyce denkt te verdienen aan Defoe, is niet bekend, maar alleen al het wegvallen van zijn riante salaris, scheelt een slok op een borrel. Defoe gaat met bijna 100.000 euro per week naar huis.

Lees ook: Roeidames Engelse universiteit poseren voor naaktkalender

Lees ook: Vrijgezel Dafne Schippers staat open voor de liefde

Lees ook: ‘Fellaini meldde zich ziek en vroeg seizoenkaarthouder om seks’