AZ bijna rond met middenvelder van Rosenborg
i

ANP

AZ bijna rond met middenvelder van Rosenborg

Brian Vesseur • 16:40, 25-08-2017 / Laatste Update: 13:59, 05-01-2024

De transfer is nog niet helemaal afgerond, maar John van de Brom laat alvast weten dat hij binnenkort om de tafel gaat met Fredrik Midtsjø. De trainer van AZ heeft de middenvelder van Rosenborg bijna binnen, zo meldt AD.

Assist

De transfer van Midtsjø naar AZ wordt de komende dagen pas afgerond omdat de middenvelder eerst met zijn club Rosenborg tegen Ajax speelde in play-offs voor de Europa League. ,,Ik heb de return gisteravond niet gezien. Ook omdat ik Midtsjø inmiddels genoeg aan het werk heb gezien. Vanwege het mogelijk vrije weekeinde heeft hij straks alle tijd om bij ons in te stromen.” Midtsjø won met Rosenborg donderdagavond met 3-2 van Ajax, nadat de Noren vorige week al met 0-1 hadden gewonnen in Amsterdam. Hij speelde een belangrijke rol in de openingstreffer van de Noren.

Tegen Vitesse speelt AZ dit weekend een revival van de bekerfinale in april. ,,Daar wil ik niet meer aan denken”, zegt Van den Brom. AZ verloor toen met 2-0. ,,De ploegen zijn inmiddels veranderd. Maar bij Vitesse is alles in hoofdlijnen hetzelfde. Het is een voetballende ploeg. Wij zijn dat ook. Dan krijg je meestal leuke wedstrijden.”