'Benitez wil Morata terughalen naar Real Madrid'
i

ANP

'Benitez wil Morata terughalen naar Real Madrid'

Harry Nijland • 11:52, 08-06-2015 / Laatste Update: 04:33, 13-12-2023

Rafa Benitez wil van Alvaro Morata zijn eerste zomeraankoop maken. De spits werd vorig jaar overgedaan aan Juventus, maar kan nu dus terugkeren op het oude nest.

Florentino Perez verkocht Morata vorig jaar voor 22 miljoen euro aan Juventus. De 22-jarige spits, die zijn gehele jeugd voor De Koninklijke uitkwam, kende een sterk debuutjaar in Turijn. Benitez, die al eerder aangaf een ander systeem te gaan hanteren, ziet in Morata de ideale nummer negen voor volgend seizoen. Eerder werd Ronaldo genoemd als diepe spits, maar de Portugees wil volgens Marca niet in de punt spelen.

Agüero

De interesse in Morata vloekt met de mogelijke komst van Sergio Agüero. De Argentijnse spits wordt al een aantal weken gelinkt aan Real Madrid. Voorzitter Perez ziet in hem de enige Galacticos die wat aan de aanval toe kan voegen. Dat is ook te zien aan zijn prijs: de aanvalsleider van Manchester City moet volgens AS minimaal zestig miljoen euro kosten. Morata kan door een terugkoopclausule voor 'slechts' dertig miljoen euro overgenomen worden.

Meer weten over de terugkoopclausules van Real Madrid? Lees: Overmars kopieert gouden Real Madrid-formule  

Benzema

De mogelijke komst van Agüero of Morata heeft gevolgen voor Karim Benzema. De Frans international, vaak als de lieveling van Perez gezien, lijkt onder Benitez buiten de boot te vallen. Als hij extra concurrentie krijgt voorin, een strijd die hij in het verleden won van o.a. Gonzalo Higuain en Klaas-Jan Huntelaar, trekt hij wellicht zijn conclusies. Manchester United en Arsenal zijn in de markt voor Benzema.