'Derrick Luckassen wordt opnieuw verhuurd door PSV'
i

BSR Agency

'Derrick Luckassen wordt opnieuw verhuurd door PSV'

admin • 12:14, 31-08-2019 / Laatste Update: 13:59, 05-01-2024

Het heeft er alle schijn van dat PSV-verdediger Derrick Luckassen opnieuw verhuurt wordt. Anderlecht heeft in grote lijnen een akkoord met de Eindhovense club over een tijdelijk vertrek. Volgens Frank Arnesen - technisch directeur van Anderlecht - moet de deal zaterdag rondkomen.

Luckassen zat bij PSV op dood spoor en mocht vertrekken. In het begin van dit seizoen was hij nog basisspeler bij de formatie van Mark van Bommel, maar daar kwam ineens een einde aan. Na het tweeluik om Champions League-kwalificatie met FC Basel verdween Luckassen uit de basis van de trainer en kwam hij ook niet meer in beeld voor een plek in de wedstrijdselectie.

De 24-jarige verdediger maakte in de voorbereiding regelmatig een goede indruk, maar een defensieve fout in de thuiswedstrijd van PSV tegen FC Basel lijkt hem fataal geworden. De komst van centrumverdedigers Daniel Schwaab en Timo Baumgartl heeft het niet makkelijker gemaakt.

Vorig seizoen maakte Luckassen ook al elders speelminuten. Toen verhuurde PSV hem aan Hertha BSC, waar na nauwelijks aan spelen toekwam. Bij Anderlecht krijgt hij gezelschap van speler-trainer Vincent Kompany en spelers Michel Vlap, Philippe Sandler en Zakaria Bakkali.