'Internazionale wil Shaqiri verruilen voor Perisic'
i

ANP

'Internazionale wil Shaqiri verruilen voor Perisic'

Harry Nijland • 14:05, 13-07-2015 / Laatste Update: 04:56, 13-12-2023

Internazionale hoopt Ivan Perisic snel te kunnen presenteren als nieuwe aanwinst. De Kroaat moet los worden geweekt bij Wolfsburg. Mocht dat lukken, staat de deur voor Xherdan Shaqiri open. Stoke City wordt nadrukkelijk in verband gebracht met de kleine vleugelflitser.

"Inter heeft Ivan een geweldig aanbod gedaan. Het zou best van een transfer kunnen komen als Inter en Wolfsburg een akkoord kunnen bereiken", zegt zaakwaarnemer Tonci Martic in Bild. "Ivan is zeer geïnteresseerd in een transfer." De belangenbehartiger houdt echter wel een slag om de arm: "We moeten het echter wel met Wolfsburg bespreken. We respecteren de club en we weten niet of zij bereid zijn om Ivan te laten gaan. Al kan dit voor alle partijen wel een goede deal zijn."

Shaqiri

Als Perisic daadwerkelijk naar Milaan verkast, betekent dat waarschijnlijk het einde van het Inter-avontuur van Xherdan Shaqiri. De Zwitser kwam in de winter over van Bayern München, maar wist in zijn eerste halfjaar niet te overtuigen. Shaqiri zat dit weekend niet bij de selectie van Roberto Mancini voor het oefenduel tegen Stuttgarter Kickers (4-3 winste, red.). Inter hoopt de international van Zwitserland voor zestien miljoen euro over te doen, het bedrag waarvoor hij een half jaar geleden de overstap maakte. Stoke City zou volgens diverse Engelse media de dans om Shaqiri leiden. Voordat die transfer afgerond zal worden, wil Inter eerst Perisic in huis halen.