Jonge Besiktas-fan in hongerstaking na vertrek Mario Gomez (video)
i

ProShots

Jonge Besiktas-fan in hongerstaking na vertrek Mario Gomez (video)

admin • 15:16, 28-07-2016 / Laatste Update: 09:13, 08-01-2024

Een jonge fan van de Turkse kampioen Besiktas heeft een dramatische beslissing genomen na het vertrek van Mario Gomez. De jongen besloot om in hongerstaking te gaan, een initiatief dat hij in een videoboodschap aankondigde op Twitter.

"Ik moet Mario Gomez een paar dingen zeggen", steekt het jongetje van wal. "Jij hebt beweerd dat er in Turkije terrorisme bestaat. Maar is dat ook niet het geval in München, Dortmund, Brussel, Parijs...? Terrorisme is een probleem van de hele wereld, niet enkel van Turkije. Iedere mens maakt fouten, maar het is belangrijk dat je die fouten inziet. Kom terug Mario."

Dat het de jongen menens is, illustreert een blad papier dat naast hem aan de muur hangt. Daarop staat te lezen: 'Hongerstaking, dag 2'.

Açlık grevi yapan çocuktan Mario Gomez'e mesaj var: Terör Münih'te, Dortmund'ta yok mu? Geri dön, yine kral ol!" pic.twitter.com/ea3m8fitlc

— Beşiktaş Ordusu (@BesiktasOrdusu) 27 juli 2016

Mario Gomez liet na de mislukte staatsgreep in Turkije weten niet meer voor Besiktas te willen voetballen. "Na lang nadenken heb ik beslist dat ik volgend seizoen niet meer voor Besiktas zal spelen", schreef de Duitse spits in een open brief. "Mijn beslissing is uitsluitend gebaseerd op de politieke situatie en de vreselijke gebeurtenissen van de afgelopen dagen."