Jongensboek Veerman: van 4e klasse naar Feyenoord thuis
i

VI-Images

Jongensboek Veerman: van 4e klasse naar Feyenoord thuis

Harry Nijland • 17:49, 02-02-2015 / Laatste Update: 09:09, 13-12-2023

VOLENDAM - Henk Veerman sleet zijn voetballeven een paar jaar geleden in de 4e klasse zondag. Woensdag speelt de aanvaller mogelijk tegen Feyenoord.

Het verhaal van de 23-jarige aanvaller is te mooi om waar te zijn. Als jonkie speelde hij in de 4e klasse zondag bij RKAV Volendam. Via het zaterdagelftal (hoofdklasse) voetbalde hij zich naar Volendam.

Superspits

Maar daar leek zijn loopbaan te stranden. Volendam wilde Veerman vorig seizoen laten gaan. De spits wist al wat zijn nieuwe club zou worden: topklasser FC Lienden. Maar toen scoorde Veerman binnen 20 minuten 4 keer tegen Achilles '29 en ontwaakte de superspits in hem.

16 doelpunten

Veerman mocht blijven en schittert dit seizoen bij Volendam. In 21 wedstrijden scoorde hij 16 keer. Genoeg om SC Heerenveen te overtuigen. De Friese ploeg haalt Veerman voor 2,5 jaar met een optie voor nog een jaar.

Feyenoord

Woensdag spelen de Friezen thuis tegen Feyenoord. Misschien kunnen we dan al zien of Veerman de nieuwe Huntelaar van Heerenveen is of dat zijn groeispurt stopt in de eredivisie.