MLS-clubs verzekeren zich van voormalig Premier League-sterren
i

ANP

MLS-clubs verzekeren zich van voormalig Premier League-sterren

Harry Nijland • 10:46, 28-07-2015 / Laatste Update: 07:32, 13-12-2023

Frank Lampard en Steven Gerrard zijn niet de enige twee Premier League-sterren die de overstap naar Amerika maken dit jaar. Didier Drogba en Shaun Wright-Phillips komen daar bij. Montreal Impact en New York Redbulls hebben de komst van de spits en buitenspeler aangekondigd.

Drogba's contract bij Chelsea liep aan het begin van deze maand af en daardoor was hij vrij om te tekenen waar hij wilde. De 37-jarige Ivoriaan werd ook in verband gebracht met Chicago Fire, maar kiest dus voor een avontuur in Canada. Drogba kende zijn grote doorbraak in het internationale voetbal bij Chelsea, de club waar hij vorig jaar terugkeerde. In Canada kijken ze al uit naar de komst van de scherpschutter:  “In het eerste gesprek kreeg ik al het idee dat hij graag in Montreal zou willen spelen. Dit is een van de grootste dagen in onze clubhistorie. Zijn komst is op alle mogelijke manieren voordelig voor onze club", zegt Montreal-voorzitter Joey Saputo.

Wright-Phillips

In zijn eerste periode bij Chelsea stond Drogba wel eens tegenover het Manchester City van Shaun Wright-Phillips en ook in de Major League Soccer treffen zij elkaar weer. Wright-Phillips vervolgt zijn loopbaan bij New York Redbulls. Bij die club treft hij zijn broertje Bradley.