Nijland verwacht geen nieuwe spelers meer bij FC Groningen
i

ANP

Nijland verwacht geen nieuwe spelers meer bij FC Groningen

Harry Nijland • 18:57, 18-08-2015 / Laatste Update: 12:35, 13-12-2023

Hoewel de transferperiode nog een halve maand duurt, kan Hans Nijland het iets rustiger aan doen. Dat stelt hij dinsdagmiddag in de nieuwsbrief op de website van FC Groningen. ,,Het vertrek van Martijn van der Laan betekent het voorlopige einde van een hectische periode", geeft de algemeen directeur van de Trots van het Noorden aan.

,,De afgelopen week is er heel wat gebeurd bij FC Groningen", legt Nijland uit. ,,Bij de competitie-opening tegen FC Twente was er een indrukwekkend eerbetoon aan de overleden clubicoon Piet Fransen. Een dag later volgde de transfer van Eric Botteghin naar Feyenoord. Weer een dag later, afgelopen vrijdag, slaagden wij erin twee nieuwe spelers te presenteren: Etiënne Reijnen en Kasper Larsen.”

Geen vervanger

Waar Reijnen kwam van Cambuur, bewandelde Van der Laan de omgekeerde weg. Een nieuwe verdediger is nu geen optie voor Nijland. ,,Wij zullen geen vervanger voor Martijn aantrekken en zelf pas weer in actie komen, mocht er nu nog voor 1 september een mutatie binnen de eerste selectie plaatsvinden.”

Afstemming

Niet alleen Botteghin vertrok, ook andere sterkhouders zoals Tjaronn Chery en Maikel Kieftenbeld zijn weg. Nijland erkent dat Groningen een flinke jas heeft uitgedaan. ,,De technische staf kan gaan werken aan het bouwen van een nieuw team. Ten opzichte van vorig seizoen hebben we namelijk nagenoeg de gehele as van het elftal verloren en dat laat zich vanzelfsprekend merken. Tegen PSV stond er drie dagen na onze seizoensouverture zelfs een compleet nieuw verdedigingscentrum op het veld. Het tekent het karakter van onze hoofdtrainer Erwin van de Looi dat hij dit alles niet als excuus wenste te gebruiken na de nederlaag in Eindhoven. Niettemin is het duidelijk dat er nieuwe afstemming binnen de ploeg dient plaats te vinden en dat zal tijd vergen."