PSV informeert naar Guus Til, die op huurbasis weg mag uit Rusland
i

ANP Sport

PSV informeert naar Guus Til, die op huurbasis weg mag uit Rusland

Martijn Baars • 20:56, 23-08-2020 / Laatste Update: 14:35, 08-01-2024

Voormalig AZ-middenvelder Guus Til mag Spartak Moskou deze transferperiode op huurbasis verlaten. De 22-jarige middenvelder staat in de belangstelling van meerdere clubs. Russische media melden dat onder meer PSV naar hem heeft geïnformeerd.

Vanuit Nederland wordt niet ontkend dat de Eindhovenaren eerder interesse hadden, maar goed ingevoerde bronnen melden dat een transfer nog niet in de buurt is. De voormalig sterkhouder van AZ maakte in 2019 een fraaie transfer vanuit Noord-Holland naar Spartak, dat hem voor ongeveer 18 miljoen euro overnam.

Geen hoofdrol bij Spartak

PSV is nog op zoek naar een middenvelder om de selectie een impuls te geven, maar kijkt naar meerdere posities. Til had in zijn 1e seizoen in de Russische competitie wel een bijdrage en kwam tot 23 officiële duels voor zijn club (alle competities). Waar hij bij AZ uitblonk (12 goals in de Eredivisie in zijn laatste seizoen), lukte het in Moskou niet om een hoofdrol op te eisen.

Van Ginkel en Luuk de Jong

Een terugkeer naar Nederland is niet uitgesloten. Dat PSV in dat geval een optie kan zijn, is niet zo gek bedacht. Bij de Eindhovenaren wisten het afgelopen decennium bijvoorbeeld Luuk de Jong en Marco van Ginkel zichzelf opnieuw te ontdekken, nadat ze eerst in een grote buitenlandse competitie mislukten.