PSV wil snel duidelijkheid over Van Ginkel en blijft zoeken naar 'de' spits

PSV wil snel duidelijkheid over Van Ginkel en blijft zoeken naar 'de' spits

Trevor Wagener • 11:23, 12-07-2017 / Laatste Update: 04:09, 06-01-2024

PSV hoopt aan het einde van deze week de komst van oude bekende Marco van Ginkel af te ronden. De Eindhovenaren hebben al een akkoord met de middenvelder. PSV is nog wel met Chelsea in gesprek, meldt het ED.

Reden genoeg voor technisch directeur Marcel Brands om nog een slag om de arm te houden. Voor Van Ginkel ligt een naar PSV-standaarden prima contract klaar in Eindhoven: Hij kan voor meerdere jaren tekenen.

Alles hier is: tempo!

Echt lekker komt de wachtstand rondom de international niet uit. PSV wil haast maken omdat de Europa League-voorrondes voor de deur staan. Over 2 weken moet de wedstrijd in de 3e kwalificatieronde gespeeld worden. Phillip Cocu en co hopen dan al op Van Ginkel. PSV zit niet al te ruim in de middenvelders en daarnaast mag de ervaren Van Ginkel als 1 van de leiders van de groep gezien worden.

PSV's no.9

Een interessanter vraagstuk uit Eindhoven is wie de spitspositie komend seizoen gaat bekleden. Cocu benoemde Luuk de Jong tot aanvoerder. Nadat de kopsterke aanvaller het vorige seizoen maar matig af wist te sluiten, ruikt de concurrentie zijn kans. Jeugdproducten Jürgen Locadia en Sam Lammers staan te trappelen om De Jong's plekkie over te nemen.

Loco Loca

Met name Locadia is gebrand om te shinen. De spits is fit en lijkt de beste papieren als 1e keus te hebben. Toch denkt de aanvaller niet dat er iets qua onderlinge verhouding veranderd is. "Of er verschuivingen zijn? Luuk stond zaterdag in de oefenwedstrijd tegen RKC als centrumspits opgesteld en ik op links. Dat zal de trainer vast niet voor niets hebben besloten. Luuk was en is ook gewoon de aanvoerder."