'Roda JC wil voormalig Juventus-aanvaller'
i

ANP

'Roda JC wil voormalig Juventus-aanvaller'

Harry Nijland • 10:18, 20-08-2015 / Laatste Update: 09:47, 13-12-2023

In de zoektocht naar een nieuwe spits is Roda JC uitgekomen bij Richmond Boakye. De Limburgse promovendus wil de 22-jarige aanvaller graag huren van Atalanta Bergamo, zo melden diverse Italiaanse media.

Boakye debuteerde in het seizoen 2009/2010 voor Genoa in de Serie A, maar kwam in twee seizoen niet verder dan enkele invalbeurten. Een verhuurperiode naar Sassuolo was een goede oplossing en Boakye liet hier zijn werkelijke klasse zien: als 18-jarige maakte hij in één seizoen 10 goals in de Serie A.

Dit bleef ook Juventus niet onopgemerkt en de Oude Dame pikte het jonge talent op. Toch bleek een carrière in Turijn te hoog gegrepen: Juventus verhuurde de aanvaller drie seizoen op rij aan Sassuolo, Elche en Atalanta.

Die laatste club besloot Boakye deze zomer definitief over te nemen, maar opnieuw lijkt het de negenvoudig Ghanees international niet te lukken om een basisplaats te veroveren. Een nieuwe verhuurperiode ligt voor de hand en mogelijk kan hij deze bij Roda JC aangaan. De Limburgers willen graag meer scorend vermogen aan de selectie toevoegen.

Lees ook: Galasek: Ajax mag geen moeite hebben met Jablonec

Lees ook: ‘Keeperswissel Feyenoord dient zich aan’

Lees ook: ‘Eva Carneiro heeft mijn leven verwoest, ze sliep met Chelsea-speler’