'Simeone wil landgenoot in Europa houden'
i

ANP

'Simeone wil landgenoot in Europa houden'

Harry Nijland • 13:37, 09-06-2015 / Laatste Update: 07:43, 13-12-2023

Atletico Madrid wil Carlos Tevez' toekomstplannen flink door elkaar gooien. De 31-jarige spits wil zijn contract (tot 2016) uitdienen en daarna terugkeren naar Boca Juniors. Diego Simeone wil daar een stokje voor steken.

In januari van dit jaar liet Carlos Tevéz al weten zijn contract bij Juventus niet te verlengen. De 31-jarige aanvaller ligt tot 2016 vast in Turijn en is tevreden bij de regerend landskampioen van Italië, maar gaf aan terug te willen keren naar Argentinië. Na volgend seizoen zou hij weer actief zijn voor de club waar het allemaal begon: Boca Juniors. "Juventus is mijn laatste club voordat ik terugkeer naar Boca", zei Tevez eerder over de club waar hij als zeventienjarige debuteerde.

Simeone

Als het aan Atletico Madrid-trainer Diego Simeone ligt, gebeurt dat niet. De keusheer zou zijn landgenoot graag naar Madrid halen. Dat kan al snel: volgens AS wil Atletico Madrid de transfer deze week al afronden. Juventus heeft in Paulo Dybala al een nieuwe spits en zou ook een oogje hebben op Mario Mandzukic.

Meer gegadigden

Een ruildeal behoort tot de mogelijkheden volgens AS, maar Atletico Madrid is niet de enige club met interesse in Tevez. Engelse media linken hem aan Liverpool, dat gisteren Danny Ings contracteerde. Daarnaast wordt Paris Saint-Germain nog altijd genoemd. Tevez heeft een prijskaartje van 12 miljoen om zijn nek hangen en speelde tot dusver 96 wedstrijden (50 goals) voor Juve. 

Krijg het belangrijkste en leukste sportnieuws gratis via Whatsapp op je mobiel. Lees hier hoe het werkt en uit welke 15 groepen – waaronder ‘Transfers’ – je kunt kiezen.