Sjoerd Ars tekent voor twee jaar bij NAC

Sjoerd Ars tekent voor twee jaar bij NAC

18:11, 19-08-2015 / Laatste Update: 12:39, 13-12-2023

Sjoerd Ars heeft bij NAC een contract voor twee jaar getekend. De 31-jarige aanvaller komt over van eredivisionist NEC. Vorig seizoen kroonde hij zich bij de club uit Nijmegen tot kampioen van de eerste divisie. NEC laat de spits, die nog een contract tot medio 2016 had, transfervrij gaan. 

"Ik heb een fantastisch jaar achter de rug in Nijmegen en er wachtte een mooie uitdaging in de eredivisie. NAC kwam echter voorbij met een mooi sportief verhaal en ik verwacht hier echt vanuit m'n kwaliteiten te kunnen gaan spelen. Ik was drie seizoenen geleden al dichtbij een overstap naar Breda, maar toen kwamen de clubs er niet uit. Ik verheug me erop doeltreffend te zijn voor NAC en deze Eredivisie-club terug naar de Eredivisie te schieten", zegt de spits op de clubsite van NAC over zijn overgang.

“Het is echt in een dag of zo geregeld", beaamt NAC-trainer Robert Maaskant. Ars viel verrassend op de klep nadat komst van de Daniel Segovia was afgeketst vanwege een reeks bijkomende Spaanse eisen. “Zijn zaakwaarnemer vroeg of wij geïnteresseerd waren”, memoreert Maaskant het eerste contact.

Ars (31) had in Nijmegen nog een contract tot het einde van dit seizoen. “Sjoerd heeft met zijn ervaring en goals een belangrijk aandeel gehad in ons kampioenschap. Hij is in deze fase van grote waarde geweest zowel als speler als persoonlijkheid”, reageert algemeen directeur Bart van Ingen.

Staat van dienst Ars

Het al lange tijd naar een nieuwe spits zoekende NAC aarzelde geen moment. “Want we weten wat hij niet kan, maar we weten nog veel meer wat hij wel kan”, zo zegt Maaskant wijzend op de indrukwekkende staat van dienst van de 31- jarige Achterhoeker. In de eerste divisie scoorde bij achtereenvolgens bij De Graafschap, FC Omniworld, Go Ahead Eagles, RBC, PEC Zwolle en NEC in totaal 131 keer. In de Chinese, Bulgaarse en Turkse competitie schoot hij 36 keer raak. In de eredivisie staat zijn teller nog altijd op nul. “Sjoerd is typisch een spits voor de bovenkant van de eerste divisie. Hij is minder geschikt van het voetbal dat onderin de eredivisie wordt gespeeld”, aldus Maaskant.

Jong Ajax

Ars stond woensdag al op het trainingsveld van NAC in Zundert en trainde daar individueel. Donderdag zal de spits deelnemen aan de groepstraining en Maaskant hoopt de centrumaanvaller dan vrijdag al in te zetten tegen Jong Ajax.

Lees ook: 5 voetballers die de inworp als machtig wapen gebruiken (video)

Lees ook: Sjoerd Ars op weg naar NAC

Lees ook: Alle aandacht gaat bij contractverlenging uit naar spelersvrouw Ramos (video)

Lees ook: Nieuw record voor FC Barcelona-ster Messi