Stones officieel speler van Manchester City, speler al ingeschreven voor CL
i

Twitter: @ManCity

Stones officieel speler van Manchester City, speler al ingeschreven voor CL

Bart van der Wijst • 14:12, 09-08-2016 / Laatste Update: 10:42, 15-01-2024

De overgang van John Stones naar Manchester City is rond, dat meldt de club via de officiële kanalen. De mandekker tekent een contract voor 6 jaar in het Etihad Stadium. Nog voordat de deal rond was had Manchester City Stones al op de lijst van 21 namen van de Champions League staan, die deadline was maandagavond. De transfer betekent kassa voor Koeman. City maakt zo'n 50 miljoen pond over naar Everton.

LIVE: transfers en transfergeruchten

Coach Pep Guardiola van Manchester City aasde al enige tijd op de begaafde centrale verdediger, die deel uitmaakte van de Engelse EK-selectie. Everton, waar Ronald Koeman de coach is, wilde Stones echter niet zomaar laten gaan. Toch is er nu een einde gekomen aan de transfersoap. De Engelsman staat ingeschreven voor de Champions League-selectie van Manchester City en kan daardoor meespelen in de confrontatie tegen Steaua Boekarest.

We are delighted to announce the signing of John Stones https://t.co/vLYKEPByQZ #WelcomeJohn pic.twitter.com/Qs4Ab0UN45

— Manchester City (@ManCity) 9 augustus 2016

Uitleg UEFA

De Europese voetbalbond UEFA kwam met een verklaring nadat er veel vragen waren over de inschrijving van Stones. "Het team moest voor maandagavond ingestuurd worden en dit waren de namen die wij ontvingen van Manchester City". Ook de Engelse topclub reageerde op het incident. Het was volgens de persvoorlichter van City een administratieve fout en de club 'schaamde' zich voor de blunder.

Manchester City roert zich deze zomer flink op de transfermarkt. Zo werden al spelers als Leroy Sané, Ilkay Gündogan en Nolito naar de club gehaald. Dat is slecht nieuws voor bijvoorbeeld Samir Nasri, Wilfried Bony en Eliaquim Mangala, die van Guardiola mogen vertrekken. Dat drietal staat dan ook niet op de spelerslijst voor de Champions League.