Topkandidaat Cocu onderhandelt keihard bij Anderlecht: eis van 4 miljoen per jaar op tafel
i

Pro Shots / Action Images

Topkandidaat Cocu onderhandelt keihard bij Anderlecht: eis van 4 miljoen per jaar op tafel

admin • 09:08, 27-12-2018 / Laatste Update: 16:12, 07-01-2024

Phillip Cocu lijkt de touwtjes stevig in handen te hebben aan de onderhandelingstafel bij Anderlecht. De oefenmeester is volgens verschillende bronnen de topkandidaat om het roer bij Anderlecht over te nemen, maar Cocu heeft wel een voorwaarde uit Turkije meegenomen. Hij wil namelijk evenveel verdienen als hij deed bij Fenerbahce.

Dat zou volgens Het Nieuwsblad over zo'n 4 miljoen euro per jaar gaan. Niet zo gek dat 48-jarige oud'PSV-er  zo'n bedrag vraagt. Tekent hij nu bij Anderlecht is hij namelijk zijn 'oprotpremie' bij Fenerbahce kwijt. Zodra hij een nieuwe werkgever heeft vervalt dat namelijk.

Cocu verdiende ongeveer 2,5 miljoen bij de Turkse grootmacht en kon via bonussen op zo'n 4 miljoen per jaar rekenen. Die som lijkt voor Anderlecht echter te groot. De inmiddels ontslagen hoofdtrainer Hein Vanhaezebrouck verdiende 1 miljoen.

Pennarie

Anderlecht zit sportief momenteel flink in de problemen. De club staat momenteel op een 6e plek en dat is ondermaats voor de Belgische topper. Dit kalenderjaar verloor Paars-Wit meer dan het won. RSCA noteert een eindejaarsoverzicht van 17 zeges, 10 gelijke spelen en 19 nederlagen.