Twijfelachtig of Moreno topper tegen Feyenoord haalt

Twijfelachtig of Moreno topper tegen Feyenoord haalt

14:22, 15-08-2015 / Laatste Update: 10:39, 13-12-2023

PSV had gehoopt morgen tegen FC Groningen Héctor Moreno al op te kunnen stellen. Maar door het slepende financiële conflict tussen de Mexicaan en zijn oude werkgever Espanyol wordt de entree van Moreno in Eindhoven verder en verder uitgesteld. Of hij de topper tegen Feyenoord op 30 augustus gaat halen, is nu ook al twijfelachtig.

De al meer dan een week geplande overgang van Héctor Moreno naar PSV krijgt steeds meer trekken van een ordinair financieel gevecht. Moreno heeft - net als zijn management - nog een pak geld tegoed van de Spaanse club en wil daar zo snel mogelijk duidelijkheid over. Ondertussen weigeren de Spanjaarden hun handtekening te zetten onder de transferstukken, waarin een akkoord tussen PSV en Espanyol staat opgenomen.

Moreno wordt begeleid door de door de wol geverfde Nederlander Mino Raiola, die geen zin heeft om met zich te laten sollen. Hij is al dagenlang bezig om de overgang naar PSV rond te kunnen maken. Nog steeds is er de verwachting dat de zaak snel rondkomt, maar telkens is er weer uitstel. PSV heeft de afgelopen week bij de onderhandelingen kennisgemaakt met het fenomeen mañana mañana, ofwel: kom morgen nog maar eens terug.

De leiding van Espanyol heeft de - in het Engels opgestelde - transferpapieren allang op het bureau liggen, maar dacht en denkt meer geld uit Moreno te kunnen peuren dan PSV betaalt. Meerdere clubs hebben belangstelling voor hem en willen naar verluidt een hogere transfersom voldoen. Moreno heeft zijn keuze echter allang gemaakt. De Mexicaanse international wil naar PSV, de club van zijn collega-international Andrés Guardado. Het team ook van de Spaanssprekende trainer Phillip Cocu en de directie die hij al kent uit zijn tijd bij AZ: Toon Gerbrands en Marcel Brands.

Moreno trainde afgelopen week al individueel op De Herdgang en PSV onderging eerder al zijn medische keuring. De Eindhovenaren wachten ondertussen af en rekenen erop dat Moreno misschien tot het einde van de transferperiode niet inzetbaar is. Aangezien hij na het afronden van de overgang toch nog terug moet naar Spanje voor een werkvergunning, duurt het geruime tijd voor hij kan spelen. Of hij basisspeler kan zijn bij het thuisduel van PSV met Feyenoord op 30 augustus, is nu zelfs twijfelachtig.

PSV-trainer Phillip Cocu is op de hoogte van de gang van zaken, maar kan niet op details ingaan. Hij rekende er gisteren tijdens de persconferentie voor PSV-FC Groningen op dat de transfer uiteindelijk 'goed zal vallen'. "Ook wij hebben het liefst zo snel mogelijk duidelijkheid, maar helaas is het niet mogelijk om nu al iets te bevestigen. Wel hebben we er vertrouwen in dat het goedkomt, anders zouden we er niet zo lang mee bezig zijn." Cocu sprak eerder al met Moreno, Brands houdt dagelijks contact met hem.

Lees ook: Debuut Zweedse doelman draait uit op nachtmerrie (video)

Lees ook: Nederlandse amateurclub aast op mooie verzorgster van Chelsea

Lees ook: ‘Tegen deze neonazi’s wil bijna niemand meer spelen’