'Van Gaal gaat strijd aan met Juventus om Sneijder'

'Van Gaal gaat strijd aan met Juventus om Sneijder'

admin • 13:10, 06-01-2015 / Laatste Update: 08:48, 13-12-2023

MANCHESTER - De kans dat Wesley Sneijder na 31 januari nog in het tenue van Galatasaray speelt, wordt met de dag kleiner. Nadat Juventus-trainer Massimiliano Allegri maandag openlijk zijn interesse in de middenvelder uitsprak, lijkt ook Louis van Gaal de Oranje-international graag naar Manchester te halen.

Volgens de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport heeft Van Gaal de clubleiding van United gevraagd contact op te nemen met Galatasaray voor een winterse transfer. De Nederlandse coach kent de 30-jarige Sneijder nog goed van zijn periode als bondscoach bij Oranje.

Juventus

Voorlopig lijkt het echter waarschijnlijker dat Sneijder deze maand naar Juventus verkast. De coach van de Italiaanse kampioen, Massimiliano Allegri, liet zich maandag lyrisch uit over de Nederlandse spelmaker. "Hij kan ons sterker maken. Sneijder is complementair aan de middenvelders die we hebben. Technisch is hij zeer begaafd, dat heeft hij in het verleden wel bewezen", aldus Allegri.

Financiële problemen

Hoewel Galatasaray volop meedoet om de Turkse titel, zal een vertrek van Sneijder de club niet slecht uitkomen. De Turken kampen met financiële problemen, waardoor de selectie de afgelopen maanden geen salaris ontving. Sneijder drukt met zijn miljoenensalaris flink op de begroting.