Veldwijk heeft geen zin in avontuur in Iran
i

foto: Carla Vos

Veldwijk heeft geen zin in avontuur in Iran

admin • 15:40, 15-08-2019 / Laatste Update: 13:39, 12-12-2023

Lars Veldwijk blijft voorlopig bij Sparta. De spits en international van Zuid-Afrika heeft gisteren een lekker aanbod vanuit Iran afgeslagen. Tot 21 augustus krijgt hij de tijd alsnog te vertrekken bij de Rotterdamse club. Lukt hem dat niet, dan houdt de technische leiding hem aan zijn contract.

Veldwijk heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij graag een stap wil maken in zijn loopbaan. De spits zou graag een buitenlands avontuur aangaan. Sparta wil hem best laten gaan, ook al scoorde hij dit seizoen al 2 keer en moet hij zo’n 500.000 euro opbrengen. Woensdag meldde een club uit Iran zich voor Veldwijk. "Dat aanbod was heel lucratief. Maar ik volg mijn gevoel. Ik heb het heel goed naar mijn zin bij Sparta. Ik wil alleen weg als er iets heel moois komt.”

Deadline

Technisch manager Henk van Stee heeft zijn spits een deadline gesteld: tot 21 augustus werkt Sparta nog mee aan een vertrek. Heeft zich tot die tijd nog steeds geen club concreet voor hem gemeld, dan houdt de Rotterdamse club hem aan zijn nog tot 2020 doorlopende contract. Dit bevestigt Van Stee.

Hij zegt: "We denken graag mee met Lars. Maar wel tot op zekere hoogte. De komende dagen krijgt hij nog de kans een nieuwe club te vinden. Lukt hem dat niet, dan willen we dat zijn focus weer volledig op Sparta gaat. Als club moeten we ook verder. We zien in Lars nog steeds een belangrijke speler.”