Willem II haalt 16-jarig 'Football Wonderkid' van Liverpool
i

Pro Shots

Willem II haalt 16-jarig 'Football Wonderkid' van Liverpool

admin • 20:18, 03-01-2017 / Laatste Update: 14:28, 07-01-2024

Als Dylan Ryan (16) de medische keuring in Tilburg deze week goed doorstaat, dan speelt hij de komende drie seizoenen voor Willem II. De Tilburgse club heeft een akkoord met de centrale verdediger/linksback uit Australie, die het afgelopen jaar deel uitmaakte van de voetbalacademie van Liverpool. Zijn naam is terug te vinden op de website 'Football Wonderkids', de wonderkinderen van het mondiale voetbal.

In een interview met het Australische sportblad Four Four Two was Ryan loslippig en maakte hij zijn overgang naar Willem II zelf bekend. Hij zegt dat Liverpool er alle begrip voor had dat hij een 3-jarig contract bij een club op het hoogste niveau in Nederland ging tekenen. "Het is verbazingwekkend. Een droom komt uit", laat Ryan optekenen. "Mijn eerste profcontract tekenen op de leeftijd van 16 is ongelooflijk. Dat komt ook niet zo vaak voor."

Vaste plaats

Volgens Ryan, die in het interview technisch manager Joris Mathijsen noemt, sprak Willem II de verwachting uit dat hij binnen een jaar de overstap zou kunnen maken naar de eerste selectie en dat hij de potentie heeft om snel een vaste plaats te veroveren. Het talent begint bij de beloften van de Tilburgse club.

Liverpool

Ryan is geboren in het Australische Wollongong. Tot zijn 9e speelde hij voor Thirroud. Daarna verhuisde hij naar de New South Wales Academy. Tijdens een toernooi in Manchester viel Ryan de scouts van Liverpool op. Dat resulteerde in een proefstage. Eind vorig jaar tekende hij een contract bij de Engelse club.