Willem II haalt 20-jarige linksback uit Nieuw-Zeeland
i

Getty Images

Willem II haalt 20-jarige linksback uit Nieuw-Zeeland

Martijn Baars • 13:18, 09-07-2018 / Laatste Update: 01:14, 05-01-2024

Bij Willem II traint sinds maandagmorgen James McGarry mee. De 20-jarige linksback uit Nieuw-Zeeland bezocht afgelopen zaterdag al de wedstrijd van de Tilburgse club tegen de Diessense selectie. Dinsdag hoopt Willem II de komst van de Nieuw-Zeelandse jeugdinternational af te ronden, meldt het Brabants Dagblad.

"Bijzonder dat hij op het niveau van de eredivisie een kans krijgt", zo reageerde Dario Kalezic, die de Nieuw-Zeelander een jaar onder zijn hoede had. "Door blessures heb ik hem niet zoveel aan het werk gezien. Maar het is wel een jongen met een hele goede mentaliteit."

Kalezic

De linkspoot is volgens Kalezic klein en sterk, redelijk snel en heeft een goed schot in zijn linkerbeen. "Hij moet nog leren keuzes te maken en ook zijn overzicht moet nog verbeterd worden", aldus Kalezic. McGarry is een speler van Wellington Phoenix, de club waar Dario Kalezic een seizoen trainer was. Die Nieuw-Zeelandse club doet mee in de Australische competitie. De linksback kwam uit voor Nieuw-Zeeland onder 17 en onder 20.