Thorsdottir lijkt ook zeker van EK-selectie
i

Getty Images

Thorsdottir lijkt ook zeker van EK-selectie

admin • 21:58, 31-03-2017 / Laatste Update: 02:31, 05-01-2024

Eythora Thorsdottir lijkt Sanne Wevers te mogen vergezellen naar het EK turnen in april in Roemenië. Tisha Volleman en Kirsten Polderman blijven nog even in onzekerheid. Maandag maakt vrouwenbondscoach Gerben Wiersma de EK-selectie bekend.

Medaillenorm

Olympisch balkkampioene Sanne Wevers voldeed vorige week tijdens de eerste selectiewedstrijd in Beekbergen al aan de toestellimiet op haar favoriete onderdeel. Vandaag, tijdens de tweede en laatste test in de trainingshal van de KNGU, werden een aantal combinaties niet geteld, waardoor haar score lager uitviel (13.933). ,, Het viel deze keer net de verkeerde kant op allemaal”, reageerde Wevers.

Thorsdottir nam vorige week nog rust, maar zette dit keer een degelijke meerkamp neer. Met 54.366 bleef ze slechts 0.234 punt onder de norm voor een medaillekans. Ze voldeed wel ruimschoots aan het selectiecriterium ‘kans op een finale tijdens de EK’.

Jong talent moet afwachten

Tisha Volleman richtte zich in de aanloop naar de Europese titelstrijd in Cluj-Napoca vooral op het polijsten van twee moeilijke sprongen. De Eindhovense turnster hoopt zich met een gemiddelde score van 14.083 in de EK-ploeg gesprongen te hebben. Haar allroundscore van 49.932 was niet overtuigend. De 17-jarige Kirsten Polderman, de vierde kandidate, deed met 51.032 bijna een vol punt beter dan een week geleden over vier toestellen.

"Alle vier de meiden hebben aan ons laten zien waar ze op dit moment in hun ontwikkeling zitten. Belangrijke informatie waarop wij onze definitieve keuzes voor de EK kunnen baseren”, luidde het diplomatieke commentaar van bondscoach Wiersma. Nederland mag maximaal 4 vrouwen en 6 mannen naar de EK turnen afvaardigen. De mannen werkten afgelopen zondag in Tilburg hun enige selectiewedstrijd af.