Amerikaanse burgemeester wil boksring in stad tegen geweld: ‘Uitlaatklep voor iedereen’

7 juni 2019

Burgemeester Jack Young, van de Amerikaanse stad Baltimore in de staat Maryland, deed afgelopen week een wel heel bijzonder voorstel. De burgervader wil een heuse, ​​openbare boksring gebruiken om het geweld op de straten van zijn stad tegen te gaan.


Young deed het bijzondere suggestie tijdens de Baltimore United Rally Against Gun Violence protestmars van afgelopen zondag. Deze loop werd enkele uren nadat 4 personen in Baltimore werden neergeschoten. Ook zette Young zijn voorstel kracht bij met enkele argumenten.

"Iedereen is ermee bekend dat geweld met vuurwapens een probleem is dat deze stad al 10 jaar bezighoudt. Ook zijn de moordcijfers in deze stad en de niet-dodelijke schietincidenten toegenomen. Ik ben er niet blij mee en de inwoners van Baltimore ook niet."

Man tot man, vrouw tot vrouw
Young wil al het geweld indammen door mensen de kans te geven om hun agressie en onrust om te zetten in een eerlijk gevecht. "Er wordt ondertussen bemiddeld. Je weet dat als men echt iets wil regelen, wij als bestuur de boksring neer kunnen zetten in het centrum van de stad."

De bestuurder is bloedserieus. "Zet een boksring op en laat ze tegen elkaar vechten. De beste man wint en de wrok moet dan toch echt over zijn. Dat zijn enkele dingen waar ik over heb nagedacht – in de hoop dat we deze mensen zover krijgen dat ze deze wapens neerleggen", verklaarde Young, die ook beargumenteerde dat boksen eeen uitlaatklep kan zijn voor jong en oud.