‘Badr Hari gaat niet naar de Olympische Spelen’

21 februari 2020

BSR Agency

Badr Hari gaat dit jaar niet naar de Olympische Spelen van Tokio. De 35-jarige vechtsporter heeft namelijk op 20 juni zijn rentree gepland in Rotterdam Ahor, maar daardoor is hij ook gelijk niet meer in beeld om voor Nederland uit te komen op de Spelen.


"k gun Badr een optreden in Ahoy van harte, maar daardoor is zijn olympische deelname uitgesloten”, zegt Boris van der Vorst, voorzitter van de Nederlandse boksbond, tegen de Telegraaf. "Het laatste olympisch kwalificatietoernooi is in mei in Parijs. Dit valt niet te combineren met de voorbereiding op zijn kickboksgevecht in juni. Om succesvol op het OKT en op de Spelen te kunnen zijn, moet je een bepaalde periode specifiek met het boksen bezig zijn."

Wie daar de tegenstander van Hari gaat worden, maakt Glory volgende week bekend. Het is in ieder geval wel al zeker dat het niet Rico Verhoeven gaat zijn. In december gaf Hari voor de 2e keer geblesseerd op tegen Verhoeven en het is geen geheim dat hij best een 3e duel wil. Al is het alleen om het geld. Die wedstrijd lijkt er eerder in 2021 te komen.