Bokswereld opnieuw in rouw: Hugo Santillan (23) zakt in de ring in elkaar en sterft (video)

25 juli 2019

Na het sterfgeval van de Rus Maksim Dadasjev is de internationale bokswereld opnieuw in diepe rouw. Ook de Argentijn Hugo Santillan overleefde zijn gevecht niet. Santillan stierf donderdag, enkele dagen na zijn gevecht tegen de Uruguayaan Eduardo Javier Abreu.


Op de beelden is te zien dat er aanvankelijk weinig aan de hand leek voor Santillan. Hij en Abreu maakten er een titanengevecht van en gaven elkaar nauwelijks mogelijkheden. Toen de jurybeslissing werd aangekondigd, voelde Santillan zich niet goed en zakte hij langzaam in elkaar.

RIP Hugo
Santillan kreeg een bloedprop in zijn hersenen en hartfalen, waarna hij volgens ESPN stierf aan een hartaanval. Hij was pas 23 jaar oud. "Onderweg naar het ziekenhuis kreeg Hugo ook last van nierfalen", zei dokter Graciela Olocco in een statement van het ziekenhuis.

"Hij had een zwelling in zijn hersenen en kwam, nadat hij out was gegaan, niet meer bij bewustzijn. De zwelling werd erger en zorgde ervoor dat de rest van zijn organen niet meer werkte." Santillan was een jonge vechter met een 19-6-2 record als lichtgewicht. Hij won 8 gevechten op KO.