Conor McGregor betaalt 15 jaar oude schuld van 70 euro af aan oude trainer (foto)

26 april 2019

Instagram @thenotoriousmma

De gestopte MMA-ster Conor McGregor heeft eindelijk een schuld afbetaald aan Paddy Brady, een bekende van zijn oude boksclub Crumlin in het Ierse Dublin. De schuld, die al 15 jaar openstond, was een bedrag van 70 euro (!) dat de Ierse vechtlegende ooit nodig had voor gereedschap.


Want: voor zijn beroemdheid wilde McGregor maar wat graag loodgieter worden. Toen McGregor Crumlin verliet om zich volledig op een loopbaan in het MMA te focussen, verwaterde het contact met Brady. Nadien verdiende McGregor zoals bekend miljoenen met vechten in de UFC.

Terugkeer
Vorige week vocht McGregor een amateurwedstrijd bij zijn oude boksclub waar hij Brady weer tegen het lijf liep. Brady herinnerde hem aan de schuld en McGregor kon zijn eigen oren niet geloven. De beroemdheid schreef meteen een cheque uit om het terug te betalen. Brady voelde zich vereerd door de actie van zijn welbekende landgenoot.

"Dit is het geld dat hij Brady schuldig was, 15 jaar geleden", zei meervoudig kampioen Phil Sutcliffe - eigenaar van Crumlin - over Brady en McGregor tegen de Ierse media. "Door hem kon hij zijn gereedschap kopen, maar Conor betaalde Paddy nooit terug. Toen Paddy hem daarna op tv zag, zei hij iedere keer 'vergeet me die paar tientjes niet te betalen he?' en dat is nu gebeurd."

Steun
Eigenlijk bedoelde Brady het als grap. "Dat zei hij ook hier op de sportschool. De cheque wordt niet uitgekeerd maar ingelijst. Het gaat om het gebaar." Terwijl McGregor met de UFC praat over een terugkeer in het MMA, beloofde de kampioen om zijn oude club Crumlin te helpen. "Hij gaat ons helpen de gym te vernieuwen. Dat was al eens gebeurd, maar Conor wil ons steunen omdat dat ten behoeven komt van onze pupillen."