Enorm gezeik bij UFC 232: Las Vegas weigert vechter Jones door dopingfoutje

24 december 2018

AFP

UFC-vechter Jon Jones is weer eens onderwerp van gesprek. Een 'positieve' dopingtest bij hem zorgt ervoor dat een hele Fight Night op het laatste moment verplaatst moet worden van Las Vegas naar Los Angeles. Het event zou al over 6 dagen, op 29 december, plaatsvinden.


Raar geval
Achter de dopingbeschuldiging zit nog wel een verhaal. Volgens het USADA, het anti-dopingbureau van de Verenigde Staten, is het gevonden verboden middel bij Jones hetzelfde als waar hij al eerder voor gestraft is. Het is dus geen nieuw geval, maar een sample van een al eerder gevonden en bestraft dopinggeval.

Gevecht gaat door
Toch kreeg de UFC geen groen licht van de commissie die toestemming moet geven voor het gevecht in Las Vegas. Daarom is het event alsnog verplaatst. Ondertussen gaat het geplande gevecht van Jones tegen Alexander Gustafsson wel gewoon door, maar dan in Californië in plaats van in Nevada.

De UFC baalt ondertussen verschrikkelijk, want de verplaatsing betekent een verlies van zo'n 5 miljoen dollar aan inkomsten. De arena waar nu gevochten gaat worden is een heel stuk kleiner dan die van Las Vegas.