Holyfield wil alleen tegen Tyson vechten als die hem uitdaagt: ‘Anders ben ik de pestkop’

26 mei 2020

AFP

Evander Holyfield (57) heeft zin in een weerzien met zijn vroegere rivaal Mike Tyson (53) in de boksring, op 1 voorwaarde: 'Iron Mike' zal hem moeten uitdagen.


"Ik heb hem al 2 keer verslagen. Dan kun je hem zelf niet meer vragen als tegenstander. Dan zou ik een pestkop zijn. Ik wil geen verhalen horen dat ik alleen maar tegen Mike wil boksen, omdat ik weet dat ik van hem kan winnen", liet Holyfield weten.

Saoedi-Arabië
Holyfield en Tyson zijn sinds enige tijd weer in training en de geruchten over een 'rematch' worden steeds sterker. Op social media circuleerden zelfs al foto's van een affiche waarop de 2 Amerikaanse ex-wereldkampioenen in het zwaargewicht staan afgebeeld, met als datum 11 juli en Diriyah in Saoedi-Arabië als plaats van handeling. De officiële bevestiging ontbreekt echter nog altijd. Een deel van de opbrengst zou in elk geval ten goede komen aan de vele slachtoffers van het nieuwe coronavirus in de Verenigde Staten.

'Geen enkel bezwaar'
"Als hij mij slaat, zal ik hem terugslaan", verzekerde Holyfield. "Ik word 58 en hij 54, maar als je in goede gezondheid bent en die respecteert door de juiste dingen te doen, heb ik geen enkel bezwaar tegen een nieuw duel tussen ons."

Oor afgebeten
Holyfield veroverde tot 4 keer toe de wereldtitel bij de zwaargewichten. 'The Champ' heeft met Tyson nog een oude rekening te vereffenen. Ooit beet 'Iron Mike' tijdens een wereldtitelgevecht een stukje uit een oor van Holyfield, die in 2014 zijn lange loopbaan beëindigde.

1 van de beste ooit
Tyson geldt als 1 van de beste boksers ooit. Hij had als 1e zwaargewicht de wereldtitels van de WBA, WBC en IBF in bezit en wist ze ook nog te verdedigen. Hij stopte in 2005. Tyson zat jarenlang in de gevangenis vanwege verkrachting.