Kickbokser Luis Tavares doet oproep aan Glory: ‘Dan wil ik in de Kuip vechten!’ (video)

4 juni 2019

Luis Tavares is in voorbereiding op zijn gevecht van Glory 66. De Nederlandse kickbokser strijdt in Parijs tegen Stephane Susperregui in de klasse light heavy weight.


RTV Rijnmond sprak met Tavares in aanloop naar zijn gevecht. "Het grote voorbereidingswerk is gedaan", zegt Tavares. "Ik ben lekker fit. Mijn conditie en kracht zijn goed."

'Hij is een negatieve vechter'
Extra lastig is dat hij tegen een Fransman, die in eigen land vecht, moet knokken. "Stephane Susperrequi is een ervaren rot. Hij loopt al een tijd mee. Het is een heel bewegelijke vechter, maar ook een negatieve. Hij wil het gevecht nog wel eens vermijden. Dat is moeilijk. Maar ik weet wat me te doen staat."

Wereldtitel verdedigen in de Kuip
"Als ik dit win, mag ik later dit jaar om de wereldtitel strijden. Als ik de wereldkampioen ben, sta ik bovenaan de berg. Dan mogen ze mij uitdagen. Glory organiseerde vorig jaar een event in de Arena, in 020. Als ik daar heen zou moeten, zeg ik af. In de Kuip vechten zou voor mij echt een droom zijn. Dus Glory, als ik wereldkampioen word, wil ik mijn titel verdedigen in de Kuip. Make it happen!"