Massaro Glunder verliest door vreemd jurybesluit (video’s)

3 november 2018

Massaro Glunder zal niet met een lekker gevoel terug naar Nederland vliegen. The Project verloor vrijdag op GLORY 61 in New York van Kevin VanNostrand door een jurybesluit.


Maar over de manier waarop kun je wel vraagtekens zetten: De Amsterdammer verloor door een punt aftrek in de laatste 15 seconden van het gevecht.

VanNostrand begint fel
VanNostrand begon feller en schreef de eerste ronde op z’n naam. Met zijn ongewone trappen en stoten scoorde hij, onder meer met een rake spinning back-fist die Glunder deed wankelen. De Amsterdammer bleef staan, dus hij kreeg geen acht tellen tegen.

Rechterstoot van Glunder 
In de tweede ronde kwam Glunder er beter in en dat resulteerde in een 8 tellen. Hij ontweek de aanvallen van VanNostrand en counterde met een spijkerharde rechterstoot die de Amerikaan naar het canvas stuurde. Hiermee ging Glunder met een voorsprong de slotronde in.

Gelijke stoten
De slotronde ging gelijk op met goede momenten voor VanNostrand met zijn trappen en Glunder met zijn stoten. Als VanNostrand de slotronde won, was het een remise geworden met een extra ronde als gevolg, maar daar stak scheidsrechter Dan Miragliotta vlak voor het einde een stokje voor.

Gestraft
In de laatste 15 seconden werd Glunder gestraft met een punt in mindering wegens meerdere malen clinchen, waardoor er van een extra ronde geen sprake meer was. VanNostrand schreef vervolgens de derde ronde op z’n naam volgens de drie juryleden, dus won de voormalig interim-kampioen van GLORY: 3x 28-27.

Déjà vu
Het is niet de eerste keer dat Glunder de scheidsrechter tegen heeft dit jaar. Afgelopen juni werd hij om dezelfde reden zelfs gediskwalificeerd tegen Yasuhiro Kido in K-1 Japan.
Dit artikel is eerder verschenen op MMA Planet