Boksbaas Wilder gaat potje matten tegen wereldkampioen Joshua
i

AFP

Boksbaas Wilder gaat potje matten tegen wereldkampioen Joshua

Bart van der Wijst • 10:25, 03-04-2018 / Laatste Update: 23:20, 08-01-2024

De Amerikaanse Deontay Wilder en de Brit Anthony Joshua gaan in de zomer een potje matten om een wereldtitel. Dat meldt the Telegraph. Joshua versloeg afgelopen zaterdag de Nieuw-Zeelander Joseph Parker en won zo zijn 4de wereldtitel.

Het gevecht zal komende zomer gaan plaatsvinden ergens in Groot-Brittannië. Dat moet wel, want Joshua is verplicht om 1 van zijn 4 wereldtitels binnen de kortste keren te verdedigen.

Lees ook: WTF! Bokskampioen Deontay Wilder hoopt op een dode in de ring

Akkoordje

"We zijn blij dat Anthony eindelijk heeft gezegd dat hij tegen Deontay wil vechten. En we denken dat hij een man van zijn woord is. Deontay gaat de uitdaging aan", vertelde diens manager Shelly Finkel maandag.

Joshua is momenteel titelhouder in de WBO, WBA, IBF en IBO. Nu wil hij de WBC-titel, en die is van Wilder. Wint de Brit, dan is hij de eerste bokser ooit met alle wereldtitels in het zwaargewicht.

Zieke statistieken

Beide vechterbaasjes zijn in hun carrière nog niet verslagen. Joshua won 21 boksgevechten, waarin hij zijn tegenstander 20 keer k.o. sloeg. Wilder heeft nog ziekere statistieken. De Amerikaan is al 40 wedstrijden niet te kloppen, waarvan hij er 39 via knockout won.