Dominick Cruz pislink op de UFC: 'De man rook naar alcohol en sigaretten'

Bart van der Wijst • 18:27, 10-05-2020 / Laatste Update: 05:15, 08-01-2024

Dominick Cruz voelt zich bestolen door de UFC. De MMA'er vocht tijdens UFC 249 tegen Henry Cejudo en verloor. Vooral de manier waarop maakte Cruz pissig. Hij vond dat scheidsrechter Keith Peterson te vroeg besliste dat Cruz niet meer verder kon vechten.

"Dat was een te vroege onderbreking, 100 procent. Daar ben ik van overtuigd", stelde Cruz na afloop. Cruz ging neer na een kniestoot van Cejudo, die vervolgens ook nog wat klappen uitdeelde. Daarop besloot Peterson het gevecht te stoppen.

Bier en sigaretten

Cruz kwam met een opmerkelijke verklaring. "Ik wou dat er een manier is om de scheidsrechters wat meer verantwoordelijk te houden. De man (Peterson, red.) rook naar en sigaretten, dus wie weet wat hij deed. Ik wou dat ze een dopingtest bij hem hadden afgenomen."

De MMA'er had liever een andere scheids gezien. "Ik weet dat Herb Dean goed is. Hij is een van de beste scheidsrechters. Meteen toen ik las dat hij (Peterson, red.) de scheidsrechter zou zijn, dacht ik:' Is er een manier om een veto uit te spreken en een andere scheidsrechter te krijgen?' Dat vraag ik me echt af."

Na de overwinning om de wereldtitel in het bantamgewicht besloot Cejudo te stoppen.