Wopke Booijen verslaat Bonky in 1e clash tussen lilliputters en accepteert rematch
i

archief/De Gelderlander

Wopke Booijen verslaat Bonky in 1e clash tussen lilliputters en accepteert rematch

Trevor Wagener • 11:49, 14-10-2018 / Laatste Update: 00:00, 05-01-2024

Een officiële titel won hij niet, maar Nijmegenaar Wopke Booijen voelde zich even een wereldkampioen kickboksen. De 22-jarige vechter, ook bekend als vlogger onder de naam 'de kleinste baas', won zaterdagavond zijn 1e kickbokspartij. Op zich misschien niet bijzonder, maar de lilliputter uit Nijmegen moest ruim 2 jaar wachten voor er een tegenstander gevonden was.

Een echt gevecht, op een groot kickboksgala. In Venray kwam voor Booijen een langgekoesterde wens eindelijk uit. Hij won na 3 volledige ronden van Ihsan 'Bonky' Yuksel uit Schiedam.

Beuken

Booijen vloog in sporthal Optisport uit de startblokken, gesteund door de reacties van het publiek in de goed gevulde zaal. De toeschouwers van het kickboksgala, met zo'n 30 partijen, reageerden enthousiast op het volgens organisator Mimoun Ahbouk 'unieke gevecht' tussen de 2 lilliputters. De energie, die Booijen de afgelopen 2 jaar in zijn training stopte, leek er allemaal in 1 keer uit hem te komen. De Nijmegenaar won de 1e ronde dan ook dominant.

Stille haters

Ook na de 3 ronden trok Booijen volgens de scheidsrechter aan het langste eind, maar zijn tegenstander uit Rotterdam liet het daar niet bij zitten. Direct nadat de uitslag bekend werd gemaakt, vroeg Bonky om een rematch in zijn geboortestad. De reactie van Wopke aan De Gelderlander was duidelijk. "Ik ben blij dat ik weer een partij in het vooruitzicht heb." Om vervolgens geheel in stijl zijn winst op te eisen. "Al die lachers heb ik mooi sssshhhh, stil gekregen."