Romney smijt handdoek in ring na duel met Holyfield

16 mei 2015

AP
Romney smijt handdoek in ring na duel met Holyfield

De legendarische oud-bokser Evander Holyfield heeft gisteravond in de Amerikaanse stad Salt Lake City een potje gevochten met voormalig presidentskandidaat Mitt Romney. Met de bokspartij haalden de twee geld op voor een goed doel.

De 68-jarige Romney, die het in 2012 nog in de verkiezingen opnam tegen president Barack Obama, hield het maar twee korte rondjes vol tegen de 52-jarige Holyfield. De bokspartij had eigenlijk ook meer weg van een comedystukje dan van een echt duel.

Romney en Holyfield dansten vooral om elkaar heen. Evander stond toe dat de politicus een keer een rechtse hoek uitdeelde en ging voor de grap naar de vloer. Maar toen de voormalig wereldkampioen zwaargewicht met zijn bokshandschoenen omhoog op Romney afkwam, zette de republikein het op een rennen. Romneys coach smeet daarop meteen letterlijk de handdoek in de ring.

Tijdens de avond werd ruim 1 miljoen dollar opgehaald voor het goede doel CharityVision, dat artsen helpt om in ontwikkelingslanden oogoperaties uit te voeren. Dat meldt de lokale krant Deseret News.