Venezolaanse bokser in levensgevaar na plotselinge hersenbloeding tijdens gevecht (video)

9 maart 2018

Wat een trieste beelden uit Colombia! Daar vecht de 28-jarige Venezolaanse bokser Yeison Cohen voor zijn leven nadat hij in de ring, in ronde nummer 7, plots een levensbedreigende hersenbloeding opliep.


Zijn trainer Eddie Pacheco stond erop dat Cohen met de wedstrijd kapte. De coach wilde niet dat zijn pupil aan ronde 8 zou beginnen, omdat hij zag dat Cohen zich nogal vreemd gedroeg en niet meer 100 procent leek te zijn.

Buiten bewustzijn
Kort nadat zijn Colombiaanse tegenstander Hugo Berrio als winnaar van het vedergewicht-gevecht werd uitgeroepen ging het mis en sloeg de sfeer in de zaal om: Cohen was in elkaar gezakt en lag bewusteloos op de grond. Hij werd meteen behandeld door zijn team en nat gehouden met handdoeken.

Later werd hij via afgevoerd en met een taxi naar het ziekenhuis gebracht. "Ik heb nog nooit zoiets gezien", zei zijn trainer tegen de pers. "Het was een eerlijk gevecht, dat lang duurde maar goed verliep. Eigenlijk was er weinig ongewoons aan de hand. Ik hoop dat hij snel zal herstellen, maar dit zorgt natuurlijk voor veel angst."