Voordat ‘ie begon met vechten, was McGregor een topper in het amateurvoetbal

23 januari 2021

Voordat Conor McGregor een wereldster werd als vechtsporter, stond hij elke zondagochtend op het veld om een potje te voetballen. De Ier was een begenadigd amateur en scoorde er, als we de verhalen moeten geloven, zeggen flink op los.


McGregor was actief bij Slieveamon United en Yellowstone Celtic in bescheiden competities als de United Churches League en Leinster Football League. Zijn voormalige trainer Robbie Beakhurst liet aan de Junior Soccer Portal weten dat McGregor elk jaar topscorer werd: "Elke week schopte hij er met gemak weer een paar in. Hij zei tegen de rest van het team: 'Geef mij maar de bal en ik doe de rest.'"

Een van de beste spelers
Toen kwam het moment dat McGregor zich steeds meer in de MMA ging interesseren en daar een grote meneer in begon te worden. David Glennon, een andere ex-coach van de Ier, zei tegen de Herald dat het niet uitmaakte dat McGregor soms een week niet kon meetrainen. "De selectie wilde gewoon dat hij meespeelde (in het weekend, red.), omdat ze wisten dat hij één van de beste spelers van het team was."