WBC-preses: ‘Boksen kan eerder van start gaan dan alle andere sporten’

3 mei 2020

ANP

Door de coronacrisis zijn er wereldwijd geen sportevenementen. Daar waar enkele sporters in hun discipline al aan het trainen zijn, is het nog altijd wachten op het moment dat de 1e wedstrijden gehouden kunnen worden. Mauricio Sulaimán denkt dat het boksen eerder kan beginnen dan alle andere sporten.


De voorzitter van de World Boxing Council denkt dat het boksen onder 'makkelijkere' omstandigheden plaatsvindt en dus eerder kan beginnen. Tijdens een interview met ESPN zei Sulaimán dat een besmetting niet kan gebeuren door het overdragen van bloed of zweet.

Omstandigheden
"Bij voetbal, honkbal is er natuurlijk ook contact", begon Sulaimán zijn argument. "Bij het boksen is het eigenlijk heel simpel: het zijn 2 atleten, 1 tegen 1. Bij andere sporten is de logistiek en organisatie ingewikkelder om de veiligheid te waarborgen en tegelijk de juiste maatregelen te volgen", zegt Sulaimán.

Hij was van mening dat de WBC al bezig is om een ​​uitbraak tijdens wedstrijden te voorkomen. "We stellen een protocol samen dat kan dienen als leidraad voor bokscommissies en promotors om met maximale veiligheid te boksen en events achter gesloten deuren te verzorgen", aldus Sulaimán.