Wens van De Randamie komt uit: UFC laat haar vechten tegen ‘favoriete tegenstander’

10 augustus 2018

Getty Images

Germaine de Randamie mag eindelijk de Octagon weer in. De Nederlandse vechtster staat op 10 november op het programma van UFC Fight Night 139 in Denver. Dan vecht De Randamie tegen een tegenstander waar ze al stiekem van hoopte: Raquel Pennington.


"Ik zou het echt mooi vinden om tegen Pennington te vechten", zei De Randamie onlangs in een interview met VICE Sports. "Haar tegenstanders zijn vaker uitgevallen. Elke keer dat dat gebeurde, belde ik de UFC op of ik tegen haar mocht vechten, maar iedere keer was er wel wat. Dat is zeker 4 keer gebeurd."

Eindelijk weer in de kooi
Het moet voor De Randamie een hele opluchting zijn dat ze weer mag vechten. Haar laatste gevecht was de veelbesproken partij tegen Holly Holm, op 11 februari 2017. Toen werd The Iron Lady de allereerste UFC-verlderwichtkampioene. Een titel die ze 4 maanden later af moest staan, omdat ze weigerde tegen Cris Cyborg te vechten. Dit vanwege het dopingverleden van de Braziliaan.

Daarna, in september, werd De Randamie geopereerd aan haar hand. Afgelopen maand was ze klaar met de revalidatie en om te vechten. Ze deed een oproep aan de UFC, die daar gelijk gehoor aan lijkt te hebben gegeven.

Dit artikel was eerder te lezen op MMA Planet.