Nice! Marianne Vos wint in VS 1e veldrit van het seizoen
i

ProShots

Nice! Marianne Vos wint in VS 1e veldrit van het seizoen

Sjors Tanis • 01:18, 24-09-2018 / Laatste Update: 19:48, 05-01-2024

Marianne Vos is haar volledige veldritseizoen geweldig begonnen. De 31-jarige Nederlandse won de 1e wereldbekerwedstrijd van het seizoen, voor de thuisrijdster Ellen Noble.

De 3e plek ging naar Katerina Nash uit Tsjechië. Maud Kaptheijns eindigde als 7e, terwijl Inge van der Heijden 9e werd in de VS.

Strijd met Noble

De strijd om de zege ging tussen Vos en Noble. Die laatste moest echter op 1 van de laatste hellingen voor de finish passen bij een versnelling van Vos.

Volledige veldritwinter

Vos, 7-voudig wereldkampioene, heeft ervoor gekozen om deze winter een volledig veldritseizoen af te werken. Dat is anders dan andere jaren, toen ze hier en daar wel eens wat crossen oversloeg. Maar dit veldritseizoen is in ieder geval uitstekend begonnen voor Vos!

'Droomscenario'

,,Het is een droomscenario om op deze manier aan het seizoen te beginnen'', sprak Vos bij Eurosport glunderend. ,,Het kwam niet vanzelf, maar deze ronde hier ligt mij wel. Ellen Noble reed heel sterk. Ik kon haar tempo nog net volgen. In de slotfase was een kwestie van buigen, maar niet barsten. Ik ben heel blij dat ik heb kunnen winnen. Ik ga er nu eerst even van genieten.''

De 2e wereldbekerwedstrijd is zaterdag in Iowa City.