Van der Poel wint weekje na WK alweer voor de 27ste keer: ‘Dit zet niets recht’ (video)

10 februari 2018

Photo News

Mathieu van der Poel heeft een kleine week na zijn 'nederlaag ' tegen Wout van Aert op het WK in Valkenburg zijn hegemonie van dit seizoen weer hersteld. De Nederlander won in het Belgische Lille de Krawatencross, die meetelt voor de DVV-Trofee.


Van der Poel moest woensdag de cross van Maldegem vanwege ziekte skippen. Ook Van Aert was daar niet bij. Hij ging kort op vakantie. Bij zijn 1e optreden na het veroveren van zijn 3e wereldtitel op rij zag hij, zoals zo vaak dit seizoen, Van der Poel al snel wegrijden.

Makkie
In tegenstelling tot vorig jaar, had Van der Poel het deze Krawatencross best makkelijk. In de vorige editie duwde een toeschouwer hem nog van de fiets, zie hieronder. Heel blij kon Van der Poel eigenlijk niet zijn met alweer zijn 27ste overwinning van het seizoen. "Het zet vorige week (mislopen WK-titel) niet recht," zei hij tegen Belgische media.
Ongekende kampioen
Met de winst pakte Van der Poel ook meteen de eindoverwinning in de strijd om de DVV-trofee. De Belgen Tim Merlier (2e) en Laurens Sweeck pakten de andere podiumplaatsen. Lars van der Haar werd 5e, wereldkampioen Van Aert kwam slechts als 8ste binnen.