Frankrijk kwartfinalist na waanzinnig en doelpuntrijk voetbalgevecht met Argentinië (video's)

admin • 19:53, 30-06-2018 / Laatste Update: 20:16, 07-01-2024

Frankrijk is de 1e kwartfinalist van het WK 2018! In een spektakelstuk werd Argentinië met 4-3 verslagen. Kylian Mbappé was met 2 treffers de grote man aan Franse zijde. Lionel Messi kan naar huis en pakt wederom geen prijs met zijn land. WAT. EEN. WEDSTRIJD.

De partij begon al direct met vuurwerk. Mbappé ging er op de brommer vandoor en sprintte iedereen eruit. Hij vloog over het halve veld, werd gevloerd in de 16 en daarna benutte Griezmann de toegewezen pingel. Check vooral die zieke rush!

Die snelheid van Mbappé...😲

Rojo haalt de jonge Fransman neer in de zestien, waarna Griezmann de strafschop benut: 1-0.#FRA #fraarg#WorldCup pic.twitter.com/M280UxaHr8

— NOS Voetbal (@NOSvoetbal) 30 juni 2018

Frankrijk controleert

Frankrijk controleerde de 1e helft vervolgens vrij eenvoudig, maar daar was ineens Angel Di Maria. Met een zondagsschot van een meter of 25 verschalkte hij Lloris: 1-1! Hallelujah!

🚀🙏

Di María schiet Argentinië op schitterende wijze op gelijke hoogte!#ARG #fraarg #DiMaria#WorldCup pic.twitter.com/hdxCdy0w0j

Het kwartje leek in de 2e helft de Argentijnse kant op te vallen. Na een vrije trap van Di Maria kreeg Messi de bal. Zijn rollertje werd op een wel heel gelukkige manier aangeraakt door Gabriel Mercado, hij zette de Argentijnen in de 48e minuut op een 1-2 voorsprong.

Het contrast met de knal van Di María is groot...

...maar ze tellen beide voor één. Mercado maakt er met het nodige geluk 1-2 van!#ARG #fraarg#WorldCup pic.twitter.com/psFCkvuoNe

Heel lang konden de Argentijnen daar niet van genieten, want de ploeg van Deschamps drukte het gaspedaal heel stevig in en scoorde erop los. De 2-2 van Pavard was van buitengewone klasse. De goal van het toernooi?

Wauw... 💎

Benjamin Pavard doet een gooi naar Doelpunt van het WK met een juweel van een treffer!#FRA #fraarg #Pavard#WorldCup pic.twitter.com/VYeaUnMoln

Team Messi had daarna helemaal niets meer in de melk te brokkelen. De nog altijd maar 19-jarige Kylian Mbappé gaf Argentinië hoogstpersoonlijk het nekschot door nog 2 keer te scoren. De absolute man of the match, sensationeel goed!

Wauw... 💎

De genadeklap?

Het ligt helemaal open bij Argentinië en dan heb je aan Kylian Mbappé een hele slechte... 🥊😵#FRA #fraarg #Mbappé#WorldCup pic.twitter.com/x65lkS6D2L

Frankrijk naar de kwartfinale!

Sergio Agüero zette z'n land na een wereldbal van Messi nog wel op 4-3 in de blessuretijd, maar daar bleef het bij. Einde oefening voor Argentinië dus! Frankrijk gaat door naar de kwartfinale. Daarin wacht opnieuw een pittige tegenstander. Wordt het het Portugal van Cristiano Ronaldo, of schiet Luis Suárez zijn land naar de laatste 8? De landen spelen zaterdagavond tegen elkaar.