🎥 | Eus grapt om Wilfred Genee na gesprek met Mark Rutte: ‘Jij was een beetje de keeper van Den Bosch’

23 mei 2023

Aan tafel bij Vandaag Inside ging iedereen eens heerlijk terugblikken op de uitzending van maandag met Mark Rutte aan tafel. Er was dinsdag behoorlijk wat kritiek op hoe Johan Derksen en Wilfred Genee te werk gingen. Rutte ging met gemak alle vragen af en op Twitter verschenen verhalen dat de minister-president met 10-0 gewonnen zou hebben.


Merel Ek was te gast net als Özcan Akyol. Laatstgenoemde ging heerlijk in op het optreden van Genee tegenover Rutte. Toen Genee vroeg hoe Eus het beleefd had, zei hij: "Ik moest denken aan de wedstrijd PEC Zwolle - Den Bosch." Waarop Genee zei: "Alles werd zo ingeleverd hè, alle ballen werden ingeleverd. Hup neem maar mee." Eus vond dat hij daar gelijk in had: "Ja, jij was een beetje de keeper van Den Bosch, ja", waarna Genee bulderde van het lachen.

Jouw schuld niet
Johan Derksen vond het allemaal niet om te lachen. "Het is jouw schuld niet. Ik vind het prima om er even over te praten, ik vind het helemaal niet om te lachen. Je snijdt een onderwerp aan en dan krijg je een lang verhaal terug. Dan kan je alleen maar zeggen, je lult uit je nek of niet. Maar zo ga je ook niet met je gast om", doelt hij op de lange antwoorden van Rutte.

Van der Gijp
René Van der Gijp vond het jammer dat er geen afwisseling was. Rutte werd zware materie voorgelegd en daar werd erg lang over gepraat. Dat vond hij jammer. "Kijk, ik werd 2 keer gebeld door de redactie in de morgen en ook toen ik hier aan kwam. Toen was het idee om toch gewoon ons formatje te doen. Toch een keertje naar Ajax, PSV ofzo gaan. Even naar Real Madrid waar er iemand uitgefloten werd en aap werd geroepen naar hem. Dan heb je een beetje afwisseling."

Genee en Derksen gaven aan dat ze nu niet keihard op hem in wilde hakken en hem heel de tijd wilden onderbreken. "Nu gebeurde dat andersom", zei Derksen.

Aan tafel werd er nog verder gesproken over hoe het ging en wat er volgende keer beter zou kunnen gaan. Kijk het hele gesprek hierboven terug!