Amateurkeeper holt achter wegwaaiende cornervlag aan: ‘Ze zeiden dat ik een sukkel was’

11 maart 2019

ANP

Overal in het land was het afgelopen zondag hondenweer. Het regende veel, maar bovenal stond er een flink windje. Die was bij veel amateurwedstrijden spelbreker. Zo ook bij RKSV Venhorst tegen RKVV Erp. Daar ging de cornervlag er letterlijk vandoor tijdens de wedstrijd. En de keeper ging erachteraan.


Maar tevergeefs. Erp-doelman Dennis van Ballegooy kon de cornervlag helaas niet meer redden. "Het was onbegonnen werk. Volgens mij ligt de vlag nu nog ergens in een weiland, hij was zo ver weggewaaid, dat we hem niet meer hebben teruggezien", sprak de doelman tegenover Omroep Brabant.

Publiek grote winnaar
Van Ballegooy rende dus als een malle achter de vlag aan. Maar waarom? "Er was net een blessurebehandeling bezig en ineens zie ik die cornervlag achter me langs gaan. Ik dacht: zie ik dat nou goed? Toen ben ik er maar achteraan gegaan, voordat er gewonden zouden vallen." Het aanwezige publiek in Venhorst moest hard lachen om de actie van de keeper.

"Ik had het tijdens de wedstrijd niet echt door dat het zo hilarisch was, maar na de wedstrijd begonnen de mensen weer te lachen en zeiden ze dat ik toch wel een sukkel was. Ze vroegen zich ook af waarom ik in hemelsnaam achter die vlag aanging. Het maakte het nog mooier dat ik die vlag niet te pakken kreeg. Ik had mezelf ook graag zien rennen, het lijkt me geweldig om dat te zien."