'Leuke 0-0' Huizen tegen Stedoco

21:17, 04-10-2014 / Laatste Update: 14:01, 13-12-2023

HUIZEN - Dat er geen doelpunten vielen bij Huizen-Stedoco, betekende niet dat het duel in de hoofdklasse saai was. Integendeel: beide ploegen gingen vol voor de winst en creëerden kansen, maar de lat en twee excellerende keepers zorgden ervoor dat er niet gescoord werd. ,,Het was een leuke 0-0'', vond Huizen-doelman Johan Verkerk.

Met de voor achttien maanden geschorste Iry Etwi en Vincent Verbond als toeschouwers langs de kant - het tweetal gaat gesteund door de vereniging in beroep tegen de straf voor de ongeregeldheden na afloop van de wedstrijd tegen Bennekom - kende Huizen een moeizame start. De bezoekers uit Hoornaar kregen al in de eerste minuut een enorme kans, waarbij Verkerk voorkwam dat Stedoco-aanvaller Roel de Kruijk kon scoren.

Stedoco domineerde het eerste half uur, al was Huizen af en toe gevaarlijk en vooral in de vijf minuten voor rust was Oskar van Logtestijn twee keer dichtbij een openingstreffer. In de tweede helft begon Stedoco opnieuw sterk, maar veel gebeurde er niet.

Tot de zeventigste minuut, toen de strijd ontbrandde. Bilal Laoikili leidde een prachtige aanval van Huizen in. Hij bediende invaller Quincy van Waveren, die met een voorzet Omar Limon volledig vrij voor het Stedoco-doel zette. Limon haalde hard uit maar keeper Ruud de Groot wist het schot te keren.

Vanaf dat moment golfde het spel op en neer. In de slotfase werkten beide ploegen een bal op de lat. Verkerk tikte in de blessuretijd nog een kopbal uit de kruising en vlak daarna kreeg invaller Joey Papamelodias een enorme kans op de winnende, maar zijn schot eindigde net naast het doel.